Omgeving

De Weerribben Wieden is een prachtig natuurgebied in het noorden van Nederland en biedt een breed scala aan activiteiten voor bezoekers. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen tijdens je bezoek aan de Weerribben Wieden:

  1. Kanoën of suppen: Het water is de belangrijkste attractie van de Weerribben Wieden en de beste manier om het gebied te verkennen is per kano of sup. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die kano’s en sups verhuren, en je kunt zelfstandig of met een gids het water op gaan.
  2. Wandelen en fietsen: Er zijn tal van wandel- en fietsroutes in de Weerribben Wieden, variërend van korte wandelingen tot langeafstandsroutes. Verken de uitgestrekte veengebieden, rietvelden en moerassen en geniet van het adembenemende landschap.
  3. Varen met een rondvaartboot: Als je niet zelf wilt varen, kun je een rondvaartboot nemen en ontspannen terwijl je door de kanalen en meren van de Weerribben Wieden vaart. Onderweg kun je genieten van het uitzicht en leer je meer over de geschiedenis en de natuur van het gebied.
  4. Vogels spotten: De Weerribben Wieden is een belangrijk leefgebied voor tal van vogelsoorten, waaronder zeldzame soorten zoals de roerdomp en de grote karekiet. Ga op pad met een verrekijker en vogelgids en spot de verschillende vogels die in het gebied leven.
  5. Bezoek een dorpje: Er zijn verschillende charmante dorpjes in de omgeving van de Weerribben Wieden, zoals Giethoorn, dat bekend staat als het ‘Venetië van het Noorden’. Verken de smalle straatjes, bruggen en kanalen en geniet van de rustieke sfeer.

Kortom, er zijn tal van activiteiten te doen in de Weerribben Wieden voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en watersporters. Plan je bezoek en ontdek dit prachtige natuurgebied.

Onze favoriete restaurants in de buurt

Kolkzicht (Ossenzijl – 1,8 km vanaf de vakantiewoning)

Driewegsluis (Nijetrijne – 6,8 km vanaf de vakantiewoning)

Rietershuis (Kalenberg – 2,9 km vanaf de vakantiewoning)

Geertien (Blokzijl – 8,2 km vanaf de vakantiewoning)

De heren van de Rechter (Steenwijk – 16 km vanaf de vakantiewoning)